Home » Cognac Informatie, Featured

Cognac glazen

3 Comments

Cognac GlasHet glas waarin cognac gedronken wordt is heel belangrijk. Nu zijn er veel verschillende vormen cognac glazen, welke te kiezen?

In tegenstelling tot wat bijna iedereen denkt, zijn grote ballonvormige glazen niet geschikt om cognac in te drinken, omdat de alcohol te snel vrijkomt waardoor je neus als ware verlamd wordt. Normale ballon-vormige glazen zijn daarentegen wel geschikt voor cognac.

Het ideale glas is tulpvormig en is nauwsluitend. Deze vorm houdt de aroma’s vast en geeft ze een voor een vrij. Het glas is bij voorkeur gemaakt van kristal dat fijn en transparant is zodat je de kleur goed kunt zien.

Het glas moet bij een gemiddelde portie voor een derde of een kwart vol zijn, om de aroma’s het beste tot hun recht te laten komen. De wettelijke norm is 35 cc per glas.

Verwarm een glas nooit voor, of met cognac erin! Dit zal de cognac geen goed doen, waardoor alle tere aroma’s vervliegen en je neus bedwelmd raakt van de alcohol lucht.

Was de Cognac-glazen na gebruik schoon, in water zonder zeep, want zeep kan de smaak van de cognac slopen. Voor het proeven van de cognac is het aan te raden om het glas te spoelen met een mengsel van water en een druppeltje cognac.

Cognac glas Braastad

Tags bij deze post:

3 Comments »

Reageer op dit artikel!

Feedback Form