Home » Cognac Reviews, Featured, Nieuws

Camus Ile de Ré – Cliffside

One Comment

De Camus Ile de Ré reeks is een groot succes! Door dit grote succes wordt de Ile de Ré XO aangepast waardoor deze nog beter omschreven kan worden als een Ile de Ré Cognac.

Ile de Ré is een klein eilandje voor de kust van de Cognac-streek, dat ook nog tot de Cognac-streek mag worden benoemd, met de vele zee invloeden zijn de Cognacs van dit eilandje wat zoutiger en zelfs wat jodium-achtiger dan Cognacs van het vaste land. Als variëteit erg leuk dus!

Helaas vergaat door de rijping een groot deel van deze zee-aroma’s, het best kan deze dan ook niet lang gerijpt worden. De extreme aroma’s worden simpelweg vlakker en zachter door rijping.

Dit was ook gelijk het probleem van de XO, deze was simpelweg niet bijzonder genoeg qua smaak om hem te omschrijven als een Ile de Ré. De karakteristieke aroma’s waren verloren door de rijping op het eikenhout. Voorkeur ging dan ook snel uit naar de jongere Fine Island en Double matured Cognacs van Camus uit deze serie.

Als oplossing hierop heeft Camus gekeken naar de Whisky industrie, waarbij een finish van een vat veelvuldig voorkomt. Een finish houdt in dat tijdens het laatste stadium van rijping een verandering terweeg gebracht wordt, dit kan een verplaatsing of zelfs een ander vat (bij whisky worden port, sherry, bourbon, wijn of zelfs Cognac vaten voor dit doel gebruikt) voor de Whisky zijn.

Camus heeft de XO nu dus vervangen door éénzelfde lang gerijpte Cognac, die echter een wel heel bijzondere finish heeft ondergaan, namelijk door deze bloot te stellen aan de invloeden van de zee vanaf het Fort de La Prée op Ile de Ré.

Dit fort wordt ook wel Cliffside genoemd daar het direct aan een cliff gelegen ligt.

Camus’ product manager Farbien Besse zegt er het volgende over:

“This concept is really unique within the Cognac market: Consumers eager to experiment with new tastes and looking for authentic and quality products should find Camus Ile de Ré Cliffside Cellar very attractive. Camus Ile de Ré Cliffside Cellar is the perfect product for Cognacs and spirits enthusiasts seeking original products, beautiful gifts or looking for a distinctive Cognac.”

De proefnotities volgen spoedig!

Tags bij deze post: , ,

One Comment »

  • Frank said:

    “De proefnotities volgen spoedig!”

    Ik kan ze 4 jaar na dato nog steeds niet vinden… Of zoek ik niet goed genoeg?
    Verder leuke site!

Reageer op dit artikel!

Feedback Form