Home » Cognac Reviews, Featured, Headline

Bisquit VSOP – nieuwe versie (2010-)

No Comment

Bisquit is na een moeilijke periode onder Pernod Ricard overgenomen door het Zuid Afrikaanse Distell. Het merk is nu geen ondergeschoven kindje meer en dus helemaal terug om marktaandeel te veroveren.

Gaat dat ze lukken met deze nieuwe VSOP?

De nieuwe VSOP is veranderd in zowel de smaak als de fles. Fine Champagne en de karakteristieke driehoekige fles zijn verleden tijd!

Bij het proeven van deze nieuwe VSOP, valt direct op dat de smaak volkomen anders is dan de oude vertrouwde Bisquit VSOP smaak, de nieuwe versie is helaas een stuk vlakker en eentoniger. Duidelijk een kenmerk van jonge Fins Bois Cognac.

Bisquit is een zeer oud cognac huis, daterend uit 1819. De 20-jarige Alexandre Bisquit was naar verluidt de eerste die inzag dat de vaten grote invloed hadden op het uiteindelijk product cognac.
Bisquit werd uiteindelijk een van de grootste cognac-huizen in de Cognac regio, maar door de crisis van de jaren ’70 ging het snel slechter met het familiebedrijf. In 1963 fuseerde Bisquit met Paul Ricard en in 1974 groeide het bedrijf uit tot Pernod Ricard. In 2009 werd het merk Bisquit inclusief het Chateau overgenomen door het Zuid Afrikaanse Distell.

Chateau de Lignières ligt in het Fins Bois regio en is het hoofdkwartier van Bisquit. Bisquit heeft vele hectaren aan wijngaarden en is dus bijna zelfvoorzienend in wijn voor de cognac.

De proefnotities van deze nieuwe Bisquit VSOP zijn:

De kleur: koper-rood goud.
De geur: zoetig, amandel, zoetje van Fins Bois.
De smaak: oncomplex, kort branderig maar daarna is de smaak volkomen weg. Een zweem van zoetigheid en iets hout is nog net te herkennen.
De na-smaak: zeer kort.
De herkomst: onbekend.
De leeftijd: minimaal 4 jaar.
De prijs: vooralsnog onbekend.
De prijs/kwaliteit verhouding: 6-. Conclusie is dat deze Cognac, zeker in verhouding tot zijn voorganger een redelijke teleurstelling is. Als Bisquit marktaandeel willen terug veroveren moeten ze met een betere VSOP komen!

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 5.2/10 (5 votes cast)
Tags bij deze post: ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form