Home » Cognac Reviews, Headline

ABK6 Family Reserve XO

2 Comments

ABK6 Family Reserve XO glassDe ABK6 XO Family Reserve is onderdeel van de Single Estate reeks van ABK6, deze reeks Cognac wordt volledig geproduceerd op de Abecassis familie-landgoederen in de Fins Bois en Petite Champagne. Bij de International Wine and Spirits Competition in 2010 won deze ABK6 de gouden medaille, ik ben dan ook heel benieuwd hoe deze ABK6 Cognac smaakt.

Over de leeftijd van deze XO is weinig te vinden, al lijkt deze Cognac zo’n 10 jaar oud op basis van internet zoekwerk. Het smaakprofiel komt met deze leeftijd overeen…

 

ABK6 is een redelijk nieuw Cognac merk, gesticht in 2005. De naam ABK6 klinkt raar, maar staat als “SMS-taal” voor Abecassis (aa-bee-kaa-sies).

Bij de destilleerderij van Abecassis wordt naast ABK6 ook Leyrat en Le Reviseur Cognac gemaakt. ABK6 is van deze 3 merken, zoals de naam al doet vermoeden, het “hippe” merk.

 

ABK6 Family Reserve XO labelDe proefnotities van de ABK6 Family Reserve XO zijn:

De kleur: oud goud.
De geur: plezierige neus met de geuren van velpon, gedroogd fruit en drop.
De smaak: fruitige smaak met hinten van eikenhout. Textuur is lekker dik. Overal is de smaak niet heel complex van smaak maar toch een zeer plezierige Cognac om te drinken.
De na-smaak: redelijk lang.
De herkomst: Fins Bois en Petite Champagne.
De leeftijd: 10 jaar.
De prijs: 81 euro, onder andere te koop bij ABK6.nl.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 7-, deze cognac is voor een 10 jaar oude, niet zeer complexe Cognac redelijk aan de prijs.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 9.2/10 (19 votes cast)
Tags bij deze post: , , , ,

2 Comments »

 • Sjoerd IJzerman said:

  En speciaal voor alle Cognacreview Lezers,

  Nu de hele maand september de ABK6 XO Vieille Reserve EN de ICE Cognac in de aanbieding! Ga naar onze site voor meer info.

  http://www.abk6.nl

 • remko said:

  Vanavond mijn overheerlijke cadeau geopend en geprobeerd! De Honey Cognac Liqueur van ABK6 verkregen via http://www.winetable.nl wat een top Cognac.

  Winetable is de officiële importeur en heeft het hele assortiment op voorraad! Met veel kennis en ervaring hebben ze antwoord op alle vragen. Ik geniet er weer lekker verder van!

Reageer op dit artikel!

Feedback Form