Home » Cognac Reviews, Featured, Headline

A. de Fussigny – Sélection

No Comment

De A.de Fussigny Sélection staat sinds enkele weken bij ons in de kast, hoewel ik gemengde gevoelens had over dit merk, heeft A. de Fussigny met deze Sélection een heerlijke volle en krachtige Cognac in handen die ik zeer kan waarderen!

In tegenstelling tot de minimum-richtlijnen van 4 jaar rijping voor de VSOP-kwaliteit heeft deze Cognac 8 jaar gerijpt op eikenhouten vaten.

 

Het destilleren van de wijn voor deze Cognac gebeurt inclusief de wijnmoer (natuurlijke sedimenten als gevolg van de wijn gisting) hierdoor ontwikkeld de cognac rijkere aroma’s.

De lagering van de A.de Fussigny Cognacs gebeurt in historische kelder gelegen aan de oever van de rivier de Charente, deze zorgt voor een perfecte vocht-graad wat ideaal is voor het openbaren van alle aroma’s van de Cognac.

Meer vocht in de lucht betekend, wellicht gek genoeg, dat er ook meer alcohol dan water en andere aroma’s uit de vaten verdampen. Dit zorgt eveneens voor een rondere, subtielere cognacs. Voor het eikenhout maakt A. de Fussigny gebruik van Limousin en Tronçais eiken vaten.

De proefnotities van de A. de Fussigny – Sélection zijn:

De kleur: donker goud met een aantal hints van rood-koper.
De neus:  Vanille, toffee, bloemen en peper.
De smaak: zeer volle en vette Cognac in de mond, het peperachtige aroma komt hierin sterk naar voren. Tikkeltje aan de scherpe kant.
De afdronk: zeer goede lengte voor een VSOP.
De leeftijd: 8 jaar.
De herkomst: Grande Champagne Cognac, Petite Champagne, Borderies en Fins Bois.
De prijs: ongeveer 28 euro o.a. te koop bij Dirck III.
De prijs / kwaliteit verhouding: een 8 uit 10. Zeer mooie en vooral volle Cognac.

 

Binnenkort review ik ook de A. de Fussigny Superieur en XO Creation!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 8.0/10 (2 votes cast)
Tags bij deze post: ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form