Home » Cognac Proeverij, Featured

4de Cognac Forum Proeverij

No Comment

Afgelopen vrijdag 18 november was alweer de 4de Cognac Forum Proeverij, gezegd kan worden dat het ditmaal wel een heel groot succes was, er waren namelijk een 4-tal Cognacs te proeven uit de 19de eeuw. Te weten uit 1809, 1840, 1879 en een fles met een blend uit de 19de eeuw!

Zoals menigeen wel kan raden, waren deze Cognacs werkelijk subliem en een enorme ervaring om geproefd te hebben.

Hoewel de velen van verbazing niet meer de Cognacs konden beschrijven, was de algemene mening toch wel dat de Cognacs van toen drastisch verschillen van de Cognacs die tegenwoordig gemaakt worden.

Dit verschil zit voornamelijk in het gebruik van een andere druifsoort, namelijk de Folle Blanche, deze druifsoort is door de druifluis Phylloxera die rond de jaren 1875 de kop op staken volledig in verdoeming geraakt. Sindsdien wordt de ietwat vlakkere druifsoort Ugni-Blanc gebruikt.

Al met al dus een zeer enerverende Cognac proeverij waar iedereen met plezier naar terugkijkt, zie ook het Cognac forum voor alle reacties hierop.

De geproefde Cognacs waren:

19de eeuwse Cognacs:

  • Marquis C. de Genet – Grande Champagne Premier Empire 1809
  • Hivert Pellevoisin – 1840
  • J.J. Mortier – Grande Champagne 1878
  • Jules Duret – Lot. 24

Ook nu weer wil ik iedereen bedanken voor de gezellige avond en Alexander voor het beschikbaar stellen van zijn prachtige wijnhuis voor deze mooie avond en Oldliquors voor het meebrengen van een 3-tal schitterende Cognacs!

Heeft u interesse in een Cognac Proeverij, kijk dan op ProefCognac.nl.

Tags bij deze post: , , , , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form